Edukativna radionica o programu praćenja stanja čigri

Napisao Željka Šabarić, . Postano u Najava, Projekt Čigra

u petak, 23. veljače 2018., u 10:00
u AK Pop-up kino, Autobusni kolodvor Samobor,
151. samoborske brigade HV 1, Samobor.

Projekta „Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave (ČIGRA)“, provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V – A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. Projekt traje od rujna 2017. do veljače 2020. godine, a vrijednost mu je  579.182,35 EUR. Glavni cilj projekta je povećanje stupnja očuvanosti kontinentalnih populacija crvenokljune čigre na područjima Natura 2000 u Hrvatskoj (šljunčara Rakitje i Sava kod Hrušćice) i Sloveniji kroz dugoročno osiguranje uvjeta gniježđenja. Nositelj projekta je Zavod za ornitologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a partneri Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Udruga BIOM iz Hrvatske te Nacionalni inštitut za biologijo i Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Tagovi:, , , , , , , , ,