Foto safari – Čudesna šuma žutica 2018.

Ovogodišnji  šesti  „ Foto safarija – Čudesna šuma Žutica“   okupio je do sada najveći broj fotografa i zaljubljenika u prirodu. Vodiči, članovi  Društva prijatelja prirode,  proveli su sudionike jugoistočnim dijelom šume Žutica prateći tok rijeke Česme i njene rukavce  i upoznajući ih s čarima i posebnostima šume Žutice.

Svoja znanja, zapažanja i iskustva s prisutnima podijelio je odlični poznavatelji šume Žutice Zoran Ožetski, autor dokumentarnog filma „Čudesna šuma Žutica između dvije poplave“. Tako ni ovaj foto safari nije prošao bez odlične prezentacije bogatih staništa flore i faune, kao i mističnog svijeta gljiva šume Žutice. Na temelju više nego pozitivnih reakcija prisutnih, može se zaključiti da je postignut cilj ovakvih druženja u prirodi s prirodom, a to je upoznavanje i razvijanje svijesti o očuvanju, još uvijek, bogate bio raznolikosti našeg kraja.

Ovogodišnji „6. Foto safarija – Čudesna šuma Žutica 2018.“ Organizirali su Planinarsko društvo Društvo prijatelja prirode (DPP) i Portal Volim Ivanić uz podršku: Grada Ivanić-Grada, Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije i Hrvatskih šuma.

Autor fotografija: Zoran Ožetski

Tagovi:, , , , , , , , , , ,