Poziv na predavanje

Javna ustanova Zeleni prsten, sukladno svojem Godišnjem programu zaštite održavanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode, između ostalih aktivnosti zaštitu prirode provodi i poticanjem i promicanjem zaštite prirode te razvijanjem svijesti o potrebi zaštite prirode u odgoju i obrazovanju. Kako bismo navedenu tematiku što bolje približili svim uzrastima, posebice osnovnoškolcima, osmislili smo interaktivno predavanje nazvano „Kako se ponašati u prirodi“, kojim se učenici upoznavaju sa zaštićenim područjima te ekološkom mrežom, načinima korištenja prirodnih resursa na načelima održivog razvoja te s organizacijskim ustrojem i provođenjem neposrednog nadzora zaštite prirode od strane čuvara prirode (rendžera).

Navedeno izlaganje i razgovor (namijenjeno šestim razredima, u trajanju 1 školski sat) upotpunjeni su brojnim iskustvima te primjerima iz svakodnevnog rendžerskog rada, koje provodi Darko Slukan, glavni čuvar prirode Javne ustanove Zeleni prsten. Naša je želja da ovakvim predavanjima dio naših iskustava i znanja iz područja zaštite prirode podijelimo s učenicima, sve u cilju daljnjeg podizanja ukupne svijesti o potrebi zaštite prirode u svim segmentima našeg društva, a ista smo voljni realizirati po školama na prostoru cijele naše županije, sukladno vašim i našim mogućnostima.

Ukoliko ste zainteresirani za održavanje navedenog predavanja pozivamo vas da nas kontaktirate na sljedeće kontakte, kako bismo dogovorili sve pojedinosti o održavanju istih.  Osoba za kontakt: Darko Slukan, glavni čuvar prirode JU Zeleni prsten, darko.slukan@zeleni-prsten.hr.

Tagovi:, , , , , , , , ,