Prijave za nagradu Natura 2000 traju do 15. listopada 2017.

Napisao Željka Šabarić, . Postano u Vijesti

Europska nagrada Natura 2000, koja nagrađuje vodeća dostignuća u području zaštite prirode, četvrtu je godinu zaredom otvorena za prijave. Svi subjekti uključeni u aktivnosti vezane uz mrežu Natura 2000 mogu se prijaviti u jednoj od pet kategorija nagrade. Nagrada Natura 2000 priznanje je za izvrsnost u upravljanju i promicanju mreže te podizanju svijesti o mreži Natura 2000 i njezinom doprinosu građanima Europe. Također, prijavi s najvišim brojem nominacija putem javnog on-line glasovanja na mrežnim stranicama nagrade, uručuje se visokoprofilna „Nagrada građana EU-a“. Produženi poziv za prijave otvoren je do 15. listopada 2017. godine.

Dodjeljivanje ovakvih priznanja, kao što je nagrada Natura 2000, doprinosi četvrtom prioritetnom području nedavno donesenog Akcijskog plana Komisije za poboljšanje zaštite prirode i bioraznolikosti u EU-u u korist njegovih građana i gospodarstva.

Četvrto prioritetno područje Akcijskog plana „Bolja komunikacija i informiranost, uključivanje građana, dionika i zajednica“ uključuje proglašenje dobitnika nagrada 21. svibnja (Europski dan mreže Natura 2000).Ovaj poseban dan obilježit će se kroz stotine javnih događanja diljem Europe. Na Dan mreže Natura 2000 iduće, 2018-te godine, pobjednika Nagrade Natura 2000 će na posebnoj svečanosti u Berlaymontu, proglasiti Karmenu Vella, povjerenik Europske komisije za okoliš, pomorstvo i ribarstvo.

Za više informacija o načinu prijave posjetite mrežnu stranicu: Nagrada Natura 2000.

Za sva daljnja pitanja/prijedloge kontaktirajte: Tajništvo nagrade Natura 2000