Veselo na Tancplacu

Napisao Željka Šabarić, . Postano u Vijesti

Središnjim misnim slavljem, obilježena je 30.srpnja svetkovina svete Ane i Joakima, najveće samoborsko vjerničko proštenje. Kao i nekad nakon glavne mise ispred kapele Sv. Ane na Anindolu velika većina prisutnih potegnula je od kapelice prema Tancplacu gdje ih je dočekao pravi domaći proštenjarski ugođaj za koji su se pobrinuli Udruga Etno fletno, Grad Samobor i Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije. Ponuda štandova bila je iznimno bogata, okrjepe u hrani i piću nije nedostajalo, za glazbeni početak najprije su zapjevali “etnofletnovci”, a sve do 17 sati prisutne je nastavio zabavljati Etno band.

-Tradiciju proslave najvećeg prošćenja samoborskog kraja počeli smo obnavljati prije 3 godine – rekla jeMarija Lindić – napomenuvši da su ova prekrasna šumovita šetališta na brdu Tepec oduvijek mamila Samoborce u obližnja izletišta na odmor i zabavu, s prekrsanim vidicima i pogledima na Samobor i okolicu, te šetnju do staroga grada ili kapelice Svetoga Jurja, pa i dalje Samoborskim gorjem. Nekad su ovdje i slavni pjesnici tražili mir i nadahnuće za svoje stihove te šetali i uživali sad obnovljenim starim stazama.

– Ugodno se provedite i ispričajte svima svojima kako vam je bilo lijepo ne bismo li i dogodine došli ovdje ali u još većem broju – poručio je Frankić zamjenik župana Zagrebačke županije

Sanja Horvat Iveković zahvalila je svim članicama i članovima Udruge Etno fletno koji su omogućili da se ovdje provede lijep i ugodan dan, čestitala imendan svim Anama i Joakimima te svima koji nose neku od izvedenica tih imena, zaželjevši im da vrijeme na Anindolu provedu u obiteljskom i prijateljskom okruženju.