Hrvatski rendžeri održali Godišnji seminar

Krajem travnja Javna ustanova Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje je bila domaćinom 19. Godišnjeg seminara čuvara prirode Republike Hrvatske u 2019. godini. 100-tinjak rendžera iz ustanova koje upravljaju hrvatskim zaštićenim područjima kroz dva su dana odradila više tema iz područja zaštite prirode, a bio je upriličen i terenski obilazak Parka u sklopu kojeg je održano više radionica.

Od više gostiju i sudionika u radu seminara izdvajamo pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike Igora Kreitmeyera, iz Državnog inspektorata načelnika Inspekcije zaštite prirode Krešimira Ilića, dok je od gostiju iz inozemstva seminaru nazočio predstavnik European Renager Federationa portugalac Joao Correia.

U radu seminara iz Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije sudjelovao je glavni čuvar prirode Darko Slukan, koji je, kao višegodišnji predavač i ispitivač na stručnom ispitu za čuvare prirode te član Povjerenstva MZOE koje je izradilo novi Pravilnik o polaganju stručnog ispita, predstavio analizu rezultata prvog ispita provedenog po novom modelu te analizu ispitne provjere za čuvare prirode koji su taj ispit već ranije položili, a čija je opetovana provjera provedena na prošlogodišnjem Godišnjem seminaru u Paklenici.

Tagovi:, , , , ,