Radionica lokalnih dionika u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, Srbija

Napisao projekti, . Postano u Projekt Sava TIES

Pokret Gorana Sremska Mitrovica, partner na projektu #SavaTIES, iz susjedne Srbije organizirao je 4. srpnja 2019. godine u posjetiteljskom centru Zasavica radionicu za lokalne dionike s ciljem osvještavanja i razmjene iskustava vezanih uz problematiku invazivnih stranih vrsta u slivu rijeke Save, a naročito u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica.

Na radionici su sudjelovali predstavnici lokalnih vlasti, nevladine organizacije, Odjel za biologiju i ekologiju Fakulteta prirodnih nauka u Novom Sadu i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode “AP Vojvodine“. Sudionici su razmijenili dosadašnja iskustva o upravljanju invazivnim vrstama. Predstavili su ideje o mogućim budućim projektima usmjerenim na različite aspekte upravljanja invazivnim vrstama koje bi se mogle razviti i implementirati, kako na lokalnoj tako i na razini cijelg sliva rijeke Save.

Svi okupljeni su izrazili interes da postanu dio odbora dionika na području Zasavice i da udruže snage u nalaženju uspješnih rešenja za probleme vezane uz invazivne vrste.