Rodino ljeto u Kupčini

Napisao Željka Šabarić, . Postano u Najava

Bijela roda je dio identiteta hrvatskog sela, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Opstanak roda ovisi o trudu čovjeka i društva u očuvanju prirodnih staništa i tradicijskih krajolika. U Hrvatskoj su najviše ugrožene promjenama staništa do kojih dolazi zbog moderniziranja poljoprivrede, isušivanja vlažnih područja, prenamjene pašnjaka ili njihovog napuštanja, te upotreba pesticida. Manifestacijom „Rodino ljeto u Kupčini“ cilj nam povezati kulturnu i prirodnu baštinu prekrasne Zagrebačke županije kako bismo istaknuli važnost suživota čovjeka i prirode. Pridružite nam se

u nedjelju 22. rujna 2019. godine od 14 sati
u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina
Donja Kupčina bb, Pisarovina

Za djecu smo pripremili slikarsku, kiparsku, grafičku i eko-cvjećarsku radionicu. Izrađivat će se gnijezda roda, rode u različitim tehnikama kao i  veliko gnijezdo i rode u prirodno veličini koje će trajno krasiti vanjski prostor muzeja. Također pripremamo i igre „Jaje pitalica“ te „Potraga za rodinim jajima“. Prijave za radionicu su na broj 01/61 111-552 ili na e-poštu: zeljka@zeleni-prsten.hr.  Odrasle očekuje razgledavanje muzeja te izložbe slika i fotografija o rodama, predstavljanje tradicijskog stola i degustacija domaćih proizvoda, nastup KUD-a te predstava “Oko jedne hiže” kazališta Škrabe.

Program:

14:00  Program namijenjen djeci
Predavanje o rodama
Radionica izrade gnijezda za rode
Radionica izrade roda u različitim tehnikama
Igra „Potraga za rodinim jajima“

18:00 Besplatno razgledavanje Zavičajnog muzeja Donja Kupčina
Izložba fotografija o rodama
Izložba slika s likovne kolonije „Rodino ljeto u Kupčini“ 2018. godine
Predstavljanje tradicijskog stola i degustacija domaćih proizvoda
Nastup KUD-a Svete Jane

19:00 Predstava „Oko jedne hiže“ kazališta Škrabe

Program je besplatan za sve!

Dođete 22. rujna 2019. u Zavičajni muzej Donja Kupčina kako bismo zajedno proslavili Dan roda! Rode će Vam biti zahvalne, već sljedeće godine, na ekološki način, besplatno, uništiti će ogroman broj glodavaca.

Tagovi:, , , , , , , , , , ,