Suradnjom do rezultata

Napisao Željka Šabarić, . Postano u Najava

U sklopu projekta “Partneri za prirodu” financiranog putem Švicarsko-hrvatskog programa suradnje Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva Vas na

on–line sastanak putem platforme Zoom
u četvrtak, 18. veljače 2021. godine u 17 sati

Na konzultativnom sastanku bit će predstavljeni modeli upravljanja zaštićenim područjima, te iskustva suradnje s dionicima prostora na projektu o crvenokljunim čigrama kao ciljnom vrstom za zaštitu u Natura području „Sava kod Hruščice sa šljunčarom Rakitje” i Posebnom ornitološkom rezervatu Sava–Strmec. Želja nam je da kroz diskusiju s Vama kao dionicima prostora, unaprijedimo komunikaciju u svrhu učinkovitog upravljanja kako bi utvrdili pravila ponašanja u zaštićenom području.

Glavni cilj projekta je izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Hrvatskoj, kroz suradnju i partnerstvo sa švicarskim organizacijama civilnog društva i javnim institucijama, na način koji osigurava održivi socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednica.

Program:
17:00    Pozdravna riječ organizatora, prijava i predstavljanje sudionika
17:10    Crvenokljuna čigra – ciljna vrsta Natura područja „Sava kod Hruščice sa šljunčarom Rakitje“
17:20    Aktivnosti i zahvati u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže
17:30   Rasprava sudionika i zaključci

**Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj vijesti isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.