Susret udruga prijatelja prirode Zagrebačke županije

Napisao Željka Šabarić, . Postano u Najava

U cilju promicanja zaštite prirode i isticanju važnosti rada i uloge udruga u očuvanju i edukaciji o zaštiti prirode na području Zagrebačke županije, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije Vas poziva na 11. Susret udruga prijatelja prirode Zagrebačke županije u nedjelju, 06. listopada 2019. godine u Ivanić-Gradu. Ovogodišnji susret održava se u suradnji s Društvom prijatelja prirode ”Ivanić-Grad”.

Susret prijatelja prirode tradicionalno se održava jednom godišnje s ciljem okupljanja različitih dionika koji dio svog vremena nesebično odvajaju kako bi čuvali prirodu za buduće generacije. U današnje vrijeme globalizacije, ubrzanog načina života povratak prirodi pokazuje kao jedini pravi način kojeg prihvaća sve više ljudi.

Zadaća svih zajedno je da postanemo aktivni dionici održivog razvoja te preuzmemo odgovornost za očuvanje našeg jedinog planeta, a pri tome je uloga lokalnih zajednica ključna za zaštitu okoliša i ostvarenja sigurnije budućnosti za sve nas. Susret prijatelja prirode održava se i kao svojevrsna zahvala svim Udrugama koje su ekološki osviještene i koje šire pozitivne promjene u svojim lokalnim zajednicama.

11. susret prijatelja prirode  i 6. susret planinara održava se
u  nedjelju 06.10.2019. od 10:00 do 16:00 sati.
kod planinarske kuće u Graberskom Brdo – šuma Marča, Ivanić – Grad

Posjet možete ostvariti vlastitim prijevozom ili organiziranim prijevozom.

Vlastitim prijevozom: dolazite direktno u Grabersko Brdo iz mjesta Graberje Ivanićko do planinarske kuće, koja se nalazi na 2 kilometra od glavne ceste (D43). Veća prijevozna sredstva (autobusi) će iskrcati putnike kod planinarske kuće te se vraćaju u Graberje Ivanićko ili odlaze za Ivanić-Grad, gdje mogu parkirati. Vozače autobusa, po želji, prevest ćemo do planinarske kuće.

Organiziranim prijevozom:- turističkim vlakom „Bučko-expressom“ koji u 09:20 sati kreće iz Zagreba GK (Maksimir 9.25; Trnava 9.28; Sesvete 9.33; Dugo Selo 9.40) – u Ivanić-Grad dolazi u 10:00 sati. Za planinare osiguran je u 10:10 sati prijevoz od željezničkog kolodvora do planinarske kuće u Graberskom Brdu s parkinga HŽ-a, a isto tako i za povratak (po dogovoru) u Ivanić-Grad. Povratnu kartu za turistički vlak „Bučko expres“ možete nabaviti po cijeni od 25 kuna. Povratak „Bučko expresa“ za Zagreb je u 17:25 sati. Povratak iz Ivanić-Grada moguć je sa kartama Bučko expresa i kasnijom redovnom linijom u 19:50 sati.

Program manifestacije
10:00 – 11:00 sati – okupljanje, prijava i užina sudionika
11:00 –  14:00 sati – pješačenje / šetnja pitomim predjelima šume Marča
14:00 –  16:00 ručak, podjela zahvalnica, odmor i veselo druženje
16:00 – povratak sudionika vlastitim i organiziranim prijevozom u Ivanić-Grad na obilazak „Bučijade“

Sudionike molimo da dođu u uobičajenoj planinarskoj opremi primjerenoj vremenskim prilikama i sa sobom ponesu puno dobre volje, a zbog lakše organizacije, molimo sva društva, udruge i ostale sudionike da najave dolazak s brojem sudionika i vrstom prijevoza do 03. listopada 2019. godine na e-mail adresu: depepe2009@gmail.com.

Program manifestacije možete vidjeti ovdje.

Tagovi:,