Krajem kolovoza je započelo snimanje promotivnog filma Sava TIES projekta. Prvo područje koje je “upalo u kadar” nalazi se u Nacionalnom parku Una u susjednoj Bosni i Hercegovini. “Šafarek produkcija”, tvrtka koja je zadužena za snimanje, obišla je projektna pilot područja i snimili su aktivnosti uklanjanja japanskog dvornika na terenu. Istovremeno je organizirana akcija uklanjanja japanskog dvornika (Reynoutria x bohemica) – invazivne strane biljke koja ugrožava ekosustave u Nacionalnom parku i šire. Primijenjene su metode mehaničkog i kemijskog uklanjanja.
U rujnu su snimljeni prvi kadrovi provođenja pilot mjera u Odranskom polju i Specijalnom rezervatu Zasavica (Srbija). Amorfa ili čivitnjača (Amorpha fructicosa) je mehanički uklonjena malčiranjem na jednom dijelu zaštićenog područja Odranskog polja, dok je u Zasavici uklanjano cigansko perje (Asclepias syriaca) primjenom mehaničkih (tarupiranje i ručno uklanjanje) i kemijskih metoda. Sve je to snimilo stručno “oko” Šafarek produkcije.

Filmom će se promovirati prirodne i kulturne vrijednosti sliva rijeke Save i zaštićenih područja uključenih u projekt. Cilj je doprinijeti boljoj promociji Sava TIES projekta i mreže zaštićenih područja uz rijeku Savu – Sava Parks.