TAJANSTVENI ŽIVOT RODA

Cilj foto natječaja je promicanje važnosti zaštite i očuvanja bijela roda – strogo zaštićene vrste ptica koja je već stoljećima vrlo bliska čovjeku. Većinu svog života provedu kraj čovjeka, gnijezde se u selima, na krovovima kuća, crkava, vatrogasnih domova, štagljevima, stupovima od Elektre, a hrane na poljoprivrednim površinama.

Bijela roda je simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Pridruži se i ti, fotkaj rodu i osvoji nagradu!

PRAVILA NATJEČAJA:
1. Tema fotografskog natječaja je bijela roda
2. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije a svaki autor popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
3. Prijavljuje se najviše pet (5) fotografija.
4. Prijavljene fotografije ne smiju sadržavati nikakve autorske zaštitne znakove, watermarkove ili slično.
5. Fotografije smiju biti obrađene u programima za uređivanje fotografija, ali do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
6. Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
7. Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail zeljka@zeleni-prsten.hr u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.
8. Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_. Primjer: 1_Slavica_Maric_Roda na Savi.
9. Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu.
10. Autor popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije u svrhu promocije natječaja.
11. Krajnji rok prijema fotografija je srijeda, 26. srpnja 2023. do 11 sati.
12. Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti.

IZBOR FOTOGRAFIJA:
Galeriju sa svim pristiglim fotografijama, bez navođenja imena autora, objavit ćemo u petak 28.07.2023. na JU Zeleni prsten Facebook stranici. Pobjednik natječaja bit će ona osoba koja na svojoj fotografiji prikupi najveći broj reakcija. Naravno, dijeljenje natječajne fotografije, kao i cjelokupne galerije se ohrabruje. Glasovanje za pobjednika/cu natječaja trajat će do 21.08.2023. u 10:00h!

Najbolju fotografiju po izboru pratitelja Facebook stranice, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije otkupit će autorskim ugovor u iznosu od 130,00 EUR
Najbolju fotografiju po izboru organizatora Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije će otkupiti autorskim ugovor u iznosu od:
1. mjesto: 130,00 EUR
2. mjesto: 100,00 EUR
3. mjesto: 70,00 EUR

Pobjednika/cu ćemo službeno proglasiti na internetskim stranicama i društvenim mrežama Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Tekst natječaja možete preuzeti ovdje  
Prijavnicu za foto natječaj možete preuzeti ovdje